Споделяне на добри педагогически практики в детски градини

„Ти ще ги учиш да летят, но те няма да поемат твоя полет. Ще ги учиш да мечтаят, но те няма да имат твоята мечта. Ще ги учиш да живеят, но те няма да имат твоя живот. Но във всеки полет, всяка мечта и през целия им живот, ще остане дирята от твоето присъствие.“
Майка Тереза
Днес 10.04.2024 г. група “Звездица”участва в обмяна на опит между образователни институции от Смолянска област. Учителите в групата Илияна Башова и Елен Димитрова  и помощник-възпитателят Венета Дишлиева, които успяха умело да представят откритата педагогическа ситуация по ОН БЕЛ на тема “Игри със звукове и думи”.
Сред гостите беше г-жа Латинка Жилкова – ст. експерт в РУО Смолян, директори и учители от други образователни институции в областта, както и педагози от ДГ-Чепеларе.
За топлото посрещане се погрижиха талантливите деца от ЦПЛР ОДК – Чепеларе, а звукът на родопската каба гайда разчувства посетителите.
Г-жа Жилкова похвали децата и заяви, че е са напълно готови да постъпят в първи клас на есен. Видимо е, че учителите в групата работят с голяма любов и професионализъм, постигайки завидни резултати със своите възпитаници, което ясно е проличало по време на откритата практика.
Г-жа Д. Ангелова – Директор на ДГ-Чепеларе благодари на всички, които са избрали да посетят нашата детска градина. За педагогическия екипът на ДГ-Чепеларе събитието се случва за първи път и е предизвикателство към екипа, както и иновативен метод за повишаване на професионалната компетентност на педагозите.
Съдържанието бе поднесено по емоционален и вълшебен начин, интересен и полезен за децата. Малките “звездички” демонстрираха много знания и практически умения за звукове, букви, срички, думи.
Зад всички успешни деца стоят амбициозни учители и всеотдайни родители!