Седмица на приказките

На 1 април в група “Мечо Пух” стартира инициатива “Седмица на приказките”. Нейното начало съвпада с Международния ден на книгата – 2 април, в който е роден и датския писател Ханс Кристиян Андерсен, създател на едни от най-обичаните приказки за всички времена.
В приемната на групата г-жа Кузманова и г-жа Хаджиматева подредиха кът на приказките. Децата имаха възможност всеки ден да разглеждат нови и интересни книжки и да избират приказка, която някой родител щеше да прочете за тях.
Своите послания и любов към приказките в празничната седмица изразиха родителите: Руска Баротева, Слава Караиванова, Станимир Стоянов и Мария Райчева.
Вълнуващо, под формата на игра, родителите провокираха децата да чуят приказките, да ги разкажат, да ги драматизират, да споделят впечатления за своите любими герои от приказките “Пепеляшка”, “Вълкът и седемте козлета”, “Косе Босе”, “Житената питка” и “Дядо и ряпа”.
Екипът на Детска градина град Чепеларе пожелава на всички – деца, родители и близки да имат повече споделени мигове в четене на книги, разказващи за приказни, фантастични и непознати светове, да поддържат искрата на познанието и обичта към книгите у децата си, за да израстват като отговорни, знаещи и можещи хора.
[Best_Wordpress_Gallery id=”36″ gal_title=”Седмица на приказките”]